+31 (0)6 28445537 info@wijzijnproud.nl

Zoals ieder jaar op 17 december, komen sekswerkers samen over de hele wereld, om aandacht te  vragen voor het geweld (fysiek, emotioneel, economisch) dat zij ervaren tijdens hun werk, maar ook zeker daarbuiten, in hun dagelijkse leven.
Dit merken wij bij PROUD ook, vandaar dat we altijd iets organiseren.

Dit jaar vroeg Mariska Majoor (de oprichter van PROUD) aan ons of we dit konden combineren met de presentatie van het boek ‘United under a Red Umbrella’ dat zij samen met haar dochter Robin heeft uitgebracht. Hierover lees je straks meer.
Er werd voor gekozen om gezamenlijk bloemen te leggen bij Belle op het Oudekerksplein. Waarna er diverse teksten werden voorgedragen.

Hierna maakten we ons klaar voor de presentatie van haar boek ‘United under a red Umbrella’, waar ik je nu meer over ga vertellen.
Het is een prachtig fotoboek geworden, Mariska deed de interviews, haar dochter Robin heeft de werkelijk waanzinnig mooie foto’s geschoten.
De rode draad door het boek is de aandacht voor de werkomstandigheden, rechten, stigma en toekomstdromen van sekswerkers uit 13 verschillende landen over de hele wereld. Prachtige portretten van de al net zo sterke sekswerkers waar ze mee hebben gesproken.
Er staan zelfs wat bekenden in!

Het eerste exemplaar werd aangeboden aan de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, die Mariska al enige tijd kent, aan euro-parlementariër Sophie in ‘t Veld (D’66), die zich inzet voor de rechten van vrouwen en de LHBTQI-gemeenschap. Daarna was het de beurt aan onze voorzitter Miriam, die ook een ontroerende speech hield.
Halsema opende de bijbehorende fototentoonstelling, die tot 24 december 2018 in Bar Restaurant Mata Hari te bezoeken is. Daarna zijn de foto’s te zien bij prostitutie- en gezondheidscentrum P&G292 aan de Nieuwezijds Voorburgwal 292.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek?
Het boek in uw bezit krijgen kan eenvoudig door een email te sturen naar: info@pg292.nl

Vermeld in de email uw naam en volledige adres en het aantal exemplaren. U krijgt het boek en een factuur dan zo spoedig mogelijk thuis gestuurd.
Er is een digitale Nederlandse vertaling beschikbaar voor mensen die het boek kopen. Geef dit aan bij uw bestelling en u ontvangt de vertaling via email.

Waar nog meer verkrijgbaar?
‘United under a red umbrella’ is te bestellen bij elke boekhandel in Nederland!
Isbn nummer: 978-90-810238-3-2

Ook is het te koop bij:
Prostitutie Informatie Centrum (PIC)
Enge Kerksteeg 3
Amsterdam

www.pic-amsterdam.com