+31 (0)6 28445537 info@wijzijnproud.nl

De afgelopen twee weken hebben leden van zowel PIC en PROUD alsook bondgenoten zich verzameld bij het Amsterdam Museum om te protesteren tegen de anti-sekswerk tentoonstelling van “kunstenaar” Jimini Hignett (info over de expositie vindt u hier: https://www.amsterdammuseum.nl/tentoonstellingen/nr-1-tourist-attraction ).

We protesteren tegen de stigmatiserende en onjuiste informatie over sekswerk die momenteel in het museum wordt getoond. Enkele voorbeelden van de “informatie” die wordt gegeven, zijn dat sekswerkers een onevenredig hoog percentage HIV / AIDS hebben, dat we zijn misbruikt en een gebrek aan vertrouwen hebben, daarom gaan we in de prostitutie. Dat we drugs moeten nemen om ons werk het hoofd te bieden, en natuurlijk dat alle prostitutie uitbuitend en gewelddadig is tegenover vrouwen.

De expositie toont ook PIC- en PROUD items, maar lastert natuurlijk de naam van deze organisaties door te zeggen dat we een ‘opgeruimd’ beeld van prostitutie geven. Sinds de opening heeft het PIC gesproken met mensen van het Amsterdam Museum en het museum heeft heel duidelijk gemaakt dat ze deze tentoonstelling niet zullen sluiten omdat ze “de vrijheid van de kunstenaar respecteren.” Ze zullen ook geen enkele leugen verwijderen in de expositie zelf, maar hebben ruimte gecreëerd in een kamer naast de deur om eventuele feitencontroles weer te geven die we mogelijk willen geven, evenals e-mails die mensen hebben verzonden in kritiek op het museum en het Belle Revisited-gedeelte.

Zolang het museum weigert de leugens in de tentoonstelling zelf te corrigeren en deze tentoonstelling open blijft, zal PIC wekelijks blijven protesteren. Tot dusverre is dit op vrijdag rond 12-14: 00 uur gebeurd, maar de datums en tijden kunnen veranderen. Neem contact op met Foxxy (foxxy@wijzijnproud.nl) of Lilly  voor meer informatie of om deel te nemen aan deze protesten.

Volg het P.I.C. voor de laatste updates!