+31 (0)6 28445537 info@wijzijnproud.nl

17 december is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Sekswerkers, en meestal besteden we daar aandacht aan met een herdenking of een stille tocht in Amsterdam.

Maar omdat onze oprichter Mariska Majoor op deze dag haar expositie ‘United Under a Red Umbrella’ in Utrecht opent, hebben we besloten om het dit jaar in de Domstad te doen.

We zullen om 13:30 verzamelen op Amsterdam CS bij de piano, hier kom je vanuit hal trap, richting spoor 2b, bij de entree van de Amstelpassage. Zorg dat je op tijd bent, want om 14.05 pakken we de trein naar Utrecht Centraal. Aan de Jaarbeurszijde (bij het Stadskantoor) wachten we tot 15:00 en kunnen mensen uit andere delen van het land zich bij ons aansluiten. Om 15.15 kunnen starten met onze protestmars richting het Janskerkhof.

Om 16.00 uur wordt in de Universiteit Utrecht de expositie ‘United Under a Red Umbrella’ feestelijk geopend met een speech van Mariska en een panelgesprek waar ruimte zal zijn voor vragen en debat. Aansluitend is er muziek met een hapje en een drankje.  PROUD zal aanwezig zijn met een ‘Ask a Sex Worker’-booth.

‘United under a Red Umbrella’ werd op initiatief van Re-Imagining Sex Work en in samenwerking met het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen uitgenodigd in de Universiteit Utrecht. De expositie is te zien tot 15 januari 2020 tijdens de gebruikelijke openingsuren van Janskerkhof 3 te Utrecht.